Összes oldalmegjelenítés

2014. november 13., csütörtök

Megújultunk, feltöltődtünk

Elmaradásom oka a lakásfelújítási munkálatok voltak. Nem volt kedvem írni, találkozni senkivel. 
Így is voltak olyanok, akik eljöttek, megnéztek, leültek beszélgetni a legnagyobb munka kellős közepén kioktatni, hátráltattak, majd elmentek annak ellenére, hogy türelemre kértem mindenkit az elmúlt 1 hónapban. Így röviden ennyi. Azt a napi 4-5 óra maradék időt, inkább alvással töltöttem. Totálisan felcserélt és külső szemlélőként úgy tűnő, átgondolatlan, értelmetlen mozzanatokból és folyamatokból állt az elmúlt egy hónapunk; amit egyébként jól gondol minden érintett, de mentségemre legyen szólva nem terveztem a festésen kívül semmi lakásszépítési munkálatot, csak úgy jött egyik a másikból.
A festés egyik felét letudtam szeptember első hetében - gondoltam én -, mert ugye eltelt azóta 2 hónap és szégyenszemre jöttek ki sorra a hibák, az elkenések. Hívtam a szakikat újra, hogy akkor tessék most már profi módon megcsinálni, mert hagyján, hogy a 70-80 ezerből a fizetésnél 145 ezerre ugrott a számla a nem várt költségek kapcsán - amelyek valóban felmerültek, nem csak papíron -, de hogy munkát hagytak maguk mögött, amit nyilvánvalóan nem én fogok javítani!
Jöttek, megcsinálták a javíthatót. Persze volt olyan, amin nem lehetett korrigálni, az maradt úgy.
Festés után az ablakszigetelés következett. Hiába egy napos munka, több lett belőle. A vállalkozás vezetője, mivel be akart vágódni nálam vagy az ágyamba - szerintem - maradt dolgozni a szakemberrel. Még ez volt a szerencse! Ugyanis szakemberünk lelépett kora délután horgászprogramra hivatkozva úgy, hogy simán meggyőzött arról, hogy nem kell az ablakokra a gumitömítés/szigetelés, elég csak az ablakkeret-felújítása, üvegcsere, de kifele suttyomban tolta a névjegykártyáját a kezembe, megkerülve ezzel a főnökét, mert saját elmondása szerint egy ezermester, bármit megcsinál, visszajönne az ablakot is megnézni egy másik időpontban. 
Nem tudtam sírjak vagy nevessek ... 
Még az a szerencse, hogy a vállalkozó maradt, megcsinált mindent úgy, hogy ketten kisakkoztuk a dolgokat. 80.000,- Ft/2 ablak. Amiből úgy döntöttem, nem fizetem ki egy részét, mert saját magamnak ingyen dolgoztam, így csak 60.000,- Ft lett, a fényzáró roló, a hővisszaverő rész, szigetelőanyaggal együtt 145.000,- Ft.
Mindezt követte természetesen abszolút helyes logikai sorrendben az ajtók felújítása. Kilincsek cseréje, csiszolás, lakkozás, amit Krisz jó barátja, Peti végzett el, gyakorlatilag ingyen, ezzel minimum 200 ezret megspórolva nekem, Aranykeze van! Visszament hét elején Hollandiába a családjához és megszűnt a jó világ (szóltam neki valamiért és fél óra múlva kész volt tökéletesen és utána még össze is takarított). Megszerelte az egész lakásban a kapcsolókat, csapokat, nem nyekereg semmi, nem működött a világítás a hálószobában, megoldotta, hogy világítás legyen, az ezer éves magában álló laptopot is megjavította, a garázst rendbe vágta a környezetével együtt, a bőrülőgarnitúrát ketten vittük fel - jobban mondva ő egyedül megoldotta majdhogynem a 3 személyes részének felcipelését én meg ott voltam mellette és a nyögésemmel járultam hozzá a másodikra való felcipelést illetően. Apropó!!!! Ülőgarnitúra: hónapok óta nézegettem, szemezgettem vele, végül úgy döntött, hogy ő hozzánk akar jönni. 325 ezer az eredeti ára, sikerült a negyedére lealkudnom! Tényleg jönni akart!
Peti vigyázott ránk 2 hónapig, biztonságérzetet adott ... ahogy Krisznek megígérte. Nagyon jó embert ismertünk meg - aki meglátja a munkát mindenben és még egy kicsivel többet csinál a kelleténél mindig -!
Fura helyzeteket hoz az élet, hogy pont általa kaptunk ilyen nagy segítséget, pont akkor, amikor már nagyon fáradt voltam és kellett egy férfikéz a két csaj mellé.
Elmentünk sétálni, fagyizni, megmutattuk neki Győrt Dorkával.
KFC+Árkád - Dorka fagyit ebédezik
A Püspöktoronyba 3-szor indultunk el, sikertelenül, egyszer sem volt nyitva, Dorka szerint "a tüspök úr nem akarja kinyitni nekem!" Sokat játszott Dorkával, nagyon megszerették egymást és úgy, hogy 1,5 évig Peti nem látta a lányát, jó gyakorlást biztosított neki a csajunk.
Emellett sokat formált rajtam. Újra türelmet tanultam - az sem mellékes, hogy megtanultam konnektort visszarakni a helyére -, neki másban kellett megerősítést, ezt maximálisan megkapta tőlem, tőlünk és egy teljes értékű emberként tudott hazamenni az 5,5 éves lányához. Épp Kriszel beszéltünk erről a helyzetről telefonon, mindegyikünk sokat köszönhet a másiknak, pont ettől szép.

Dorka&Peti

Ilyenek lettünk:
Nappali
Háló
Dorka-szoba éke



3 megjegyzés:

  1. Ez az ülőgarnitúra! Ilyet néztünk a férjemmel az egyik külföldi lakberendezős facebookos oldalon! Ha nem titok, elárulnád, hogy hol akadtál rá erre a csodára? Nagyon szépek lettetek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy jó barátom által! Megkérdeztem neked, sajnos nem tudok abban segíteni, hogy ő hol találta annak idején, mert nem emlékszik rá. :(

      Törlés
    2. Hu, az nagyon jó lenne, köszönöm. Az ügy nem sürgős, csak pár héten belül költözünk és gondolkodunk már az új berendezésen.

      Törlés